Skip to content

rep-pok

1 November 2011

Dina hiji wengi, basa kuring masih nyantri di Pasantren Miftahul Jannah, Karawang (1996-1999), alm K.H. Jejen Nashirulhazin, anu akrab dipanggil Abah Haji ku para santrina, masihan tips kumaha rumah tangga sangkan jadi rumah tangga anu mawaddah warohmah.

Kasuran Abah Haji, “Abah mah Jeung Ibu Haji, rumah tangga teh rep-pok. Lamun Ibu Haji nuju pok nyarita, Abah rep jempe ngabandungan, kitu oge sabalikna. Jadi ulah saruana, kudu aya anu ngelehan”.

Papatah ti Abah nu kakuping ku kuring harita anu masih keneh sakola Mts (satingkat SMP), karasa manfaatna ayeuna, ti sabarang kuring rumah tangga. Leres pisan kasauruan Abah teh, rumah tangga mah, kudu “rep-pok” lamun pamajikan keur pok nyarita, urang salaki kudu rep ngadengekeun, ulah saruana miliu nyarita. Komo lamun keur ambek mah, kudu aya anu ngelehan.

From → Uncategorized

Tinggalkan sebuah Komentar

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: